Aan alle RuimteVaart-vrijwilligers: merci! Maar wat betekent vrijwilliger zijn bij de RuimteVaart?

Week van de vrijwilliger. Meer dan reden voor een welgemeende dankjewel aan de hele diverse groep mensen die vrijwillig hun handen uit de mouwen steken bij de RuimteVaart. Een goed moment om het met hen over 'vrijwilliger zijn' te hebben!

6 maart 2018, door Jan Vermeir - Freya

Het is deze week ‘week van de vrijwilliger’, dus werden alle vrijwilligers uitgenodigd en bedankt voor hun inzet. Natuurlijk werd van deze gelegenheid gebruik gemaakt om hen een aantal vragen te stellen, zoals “wat bracht je ooit bij de Ruimtevaart”, “wanneer krijg je een goed gevoel bij de werking”, “wat mis je nog in onze werking”, en “waar zie je je over 5 jaar” … De aanwezige vrijwilligers waren qua leeftijd vooral -35 of 60+, en werkten ofwel vrij kort of al zeer lang voor onze organisatie. Het viel op dat de sfeer en de mensen bij ons een zeer belangrijk element waren om vrijwilligers bij ons te houden, en dat ‘zich nuttig voelen’ en ‘mensen helpen’ belangrijk waren om hen te motiveren.

Op deze leuke namiddag werden tal van anekdotes verteld over bijvoorbeeld Mo die mensen op haar gekende stijl ‘uitnodigde’ om iets te doen, de rol van huidige vrijwilligers bij de eerstesteenlegging (in hun jeugdigere jaren), Lilliane die op Saskia’s eerste dag haar al gordijnen deed ophangen, enz. … Veel anekdotes om bij gelegenheid op te schrijven en te bundelen. Of het verhaal over een zekere ‘Sofie’ er bij zal zijn, zien we dan nog wel (meer details bij Lilliane).