Aanbod workshop 'Cijfers lezen & interpreteren' met Paula Gorissen. Dinsdag 13 november op de RuimteVaart.

Zit jij ook ongemakkelijk op je stoel als er cijfers besproken worden op de vergadering? Begrijp je nog te weinig van het gesprek met je boekhouder? Deze workshop helpt medewerkers & bestuurders inzicht krijgen in een vzw-jaarrekening & begroting?

25 juni 2018, door Freya

Deze opleiding ‘Cijfers lezen en interpreteren’ is specifiek voor de vrijwilligers, medewerkers of bestuurders die vanuit een maatschappelijk engagement betrokken zijn bij een organisatie. We proberen een aantal kapstokken aan te reiken die je kan gebruiken bij het lezen van begroting, balans of resultatenrekening, zowel tijdens het werkjaar als bij de jaarafsluiting.

De workshop is voor iedereen die nood heeft aan kennis en inzicht in de jaarrekening van een vzw.

Doel van de vorming

- Inzicht geven in de jaarrekening en de cijfers kunnen interpreteren.

- Kunnen volgen wanneer de begroting, de balans of de resultatenrekening besproken worden op de teamvergadering of het bestuur

- Met zicht op de financiële gevolgen, mee je zeg kunnen doen over het beleid van de organisatie waar jij achterstaat of in gelooft.

We gaan ook na hoe we de financiële gezondheid van onze organisatie kunnen analyseren. Met de uitkomst kan je aan de slag om “de cijfers” op orde te stellen en je organisatie futureproof te maken.

Lesgever

De workshop wordt gegeven door Paula Gorissen, lector aan het CVO Sociale Hogeschool Heverlee, freelancer “Cijferadvies voor social profit ondernemingen” en als financieel expert verbonden aan Scwitch . Als master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) heeft Paula meer dan 25 jaar gewerkt als financieel verantwoordelijke in de sociale en culturele sector o.a. bij FairFin. Daarbuiten deed ze interessante ervaring op als bestuurder van vzw’s en de cvba De Valkerij in Leuven. Haar passie voor cijfers, gecombineerd met een analytische geest en de kunst om ingewikkelde materie op een eenvoudige en verstaanbare manier voor te stellen, zijn de ingrediënten voor een boeiende en leerrijke uiteenzetting.

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 13 november, van 13u30 tot 17u30

Waar? De RuimteVaart, Valkerijgang 26 te 3000 Leuven

Kostprijs

  • Workshop alleen: € 70,-, of
  • Workshop met voorafgaande lunch (12u45-13u30) in sociaal restaurant de RuimteVaart, (soep, hoofdmaaltijd, dessertje): € 80,-.

Inschrijving is definitief na:

  • mail aan freya.deruimtevaart@gmail.com met vermelding van aantal deelnemers, namen & eventuele organisatie van waaruit deelgenomen wordt en evt. interesse voor lunchaanbod, én
  • ontvangst van de bijdrage op BE67 0012 5976 7187, met vermelding van ‘workshop cijfers lezen & naam deelnemer’

Vragen? 016 67 90 04 of freya.deruimtevaart@gmail.com

Er is slechts plaats voor 20 deelnemers, wees er dus snel bij!