Capoeira op Wijland. Een namiddag vol dans, acrobatie en muziek. Voor jong en oud!

Capoeira op het programma bij de gezinswerking. Ideaal om kinderen en ouders ook tijdens de paasvakantie samen te laten spelen. Instructeur Golfinho leerde hen de kneepjes van het vak. Een namiddag vol dans, acrobatie. Doe je volgende keer ook mee?

25 april 2017, door Michelle

De gezinswerking had ook deze paasvakantie weer een mooi gamma van allerlei activiteiten. Ideaal om kinderen en ouders ook tijdens de vakantie samen te laten spelen en dingen laten ontdekken.

Het was ook weer tijd voor een namiddag capoeira. Deze vechtkunst gegeven door Instructeur Golfinho, vindt zijn oorsprong in Brazilië. Een mix van dans, acrobatie, muziek en nog zoveel meer.

De activiteit begon met een klein lesje salsa, op aanvraag van één van de mama’s. Ook dat kon Instructeur Golfinho op een leuke manier uitleggen. “Misschien kan ik ook salsa-lesgever toevoegen aan mijn cv”, zei hij al lachend.

Na de kleine salsa introductie, begon het echte werk. Een gevarieerde les capoeira! Van een high-five geven met je voeten tot meermaals handenstand doen over een touw. Een ideale activiteit voor ouder en kind!

We ronden samen de capoeira-sessie af met het zingen van enkele capoeiraliedjes, begeleid door een berimbau, een typisch Braziliaans muziekinstrument.

Als afsluiter aten we samen een vieruurtje in het restaurant. Wat was de messinaroom lekker, bedankt Ria en Cindy!