Christine Dupont, vrijwilliger en bestuurslid bij de RuimteVaart: "Ik ben een serieuze he".

"De RuimteVaart is een toffe ploeg, en verzet grenzen” ... Christine is lid van de Raad van Bestuur én vrijwilliger, maar wat is haar verhaal?

7 april 2017, door Jan Vermeir

Christine is vrijwilliger en lid van de Raad van Bestuur bij de RuimteVaart. Ze helpt op vele vlakken, 'bevrouwde' infostands rond onze werking, en helpt via haar breed netwerk bijvoorbeeld projecten uitwerken voor 'de warmste week' van Studio Brussel, zodat de Ruimtevaart voldoende financiële middelen heeft.

Christine heeft een professionele carrière achter de rug in verschillende onderwijsprojecten en leerde ooit Moo kennen, die haar bij het toenmalige Leren Ondernemen trok, nu de RuimteVaart.

"Ik hou van grenzen verleggen en dingen in vraag durven stellen. Dit trekt me net aan in de werking van de RuimteVaart. Maar ik ben een teamspeler: ik vind de band tussen mensen en medewerkers belangrijk, en zou geen vrijwilliger kunnen zijn mocht ik het niet eenvoudigweg 'een toffe ploeg' vinden".

Ze werd geïnspireerd door de Steiner school waar men door het artistieke leert zichzelf worden, en z'n uitagingen leert kennen. Dat heeft ze ook zien gebeuren in het sociaal-artistiek werk in de RuimteVaart En: "Ik vind de band tussen de RuimteVaart en 'Leuven' ook erg belangrijk, en ben dan ook blij dat dit duidelijk gemaakt wordt in de nieuwe naam".

Iets wat men niet zal weten van me bij de RuimteVaart? Een collega vergeleek me ooit tot mijn verrassing met 'de kleine prins': het schijnt dat ik sterk ben in vragen stellen bij wat iemand anders 'evident' vindt. Maar toch kom ik voor sommigen nogal ernstig over.

Dat valt best mee hoor Christine!