De RuimteVaart opent mee de nieuwe Sociale Kruidenier in HAL 5, Kessel-Lo. Openingsfeest nu zondag 10 september.

Ruim 7 jaar geleden startten we met een aanbod van gezonde voeding voor mensen in armoede. Intussen werd hard aan de groei van sociale kruidenier in Leuven gewerkt. Nu zondag openen we mee een nieuwe vestiging in HAL5. Kom ook kijken en steun ons!

4 september 2017, door Freya

Ruim 7 jaar terug startte de RuimteVaart (toen Leren Ondernemen) met een eerste sociale kruidenier in Leuven. Ontstaan op vraag van onze mensen en zoekend naar waardevolle voedseloverschotten gingen we aan de slag. Zowel onze bevoorrading als onze klantenvraag groeiden gestaag. Blij waren we dat ook andere Leuvense organisaties zoals CAW De Meander en 't Lampeke een winkelpunt openden.

Nu zondag opent de RuimteVaart een nieuw winkelpunt in HAL 5 samen met de Sociale Kruidenier Vlaams-Brabant cvba-so, Riso Vlaams-Brabant, CAW Oost-Brabant en ’t Lampeke. Het gaat om een buurtwinkel waar je voeding, verzorgings- en huishoudproducten kan kopen. Wat deze solidaire buurtwinkel speciaal maakt, is dat de winkel een ontmoetingspunt is waar alle mensen uit de buurt welkom zijn.

Iedereen kan winkelen in deze solidaire buurtwinkel. Alleen zal niet iedereen hetzelfde betalen. Wij werken met twee prijzen. Een prijs voor mensen die het financieel moeilijk hebben en een gewone, eerlijke marktprijs. Objectieve criteria bepalen wie van het sociaal tarief kan genieten. De samenwerkende sociale partners bezorgen hiervoor een doorverwijsbrief.

Op zondag 10 september opent de Sociale Kruidenier “zonder naam” in Hal 5 tussen 12u00 en 17u00 haar deuren en kan het grote publiek kennismaken met deze innovatieve buurtwinkel. Passanten kunnen suggesties alsook een naam voor de winkel in een brievenbus deponeren. De nieuwe naam zal met een officiële prijsuitreiking na de opstartperiode bekend gemaakt worden.

Vanaf 12 september 2017 zal de winkel geopend zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag, telkens van 13u00 tot 17u00. Kom zeker een kijkje nemen!

Waar? in HAL5, Locomotievenstraat, Kessel-Lo.

Meer weten?
www.socialekruideniervlb.be
www.facebook.com/socialekruideniervlb