Opening van het sluispark op 30 april. Creativiteit, cultuur en ontspanning waren verzekerd!

Zondag 30 april vond de opening van het Sluispark plaats. De RuimteVaart verzorgde hierbij verschillende activiteiten. Zowel de gezinswerking, het sociaal artistiek atelier als de medewerkers van de buurmoestuin zorgden voor een actief aanbod.

8 mei 2017, door Michelle

Zondag 30 april vond de opening van het sluispark plaats. Een dag vol creativiteit, cultuur en ontspanning. Ook de RuimteVaart was aanwezig. De meeste activiteiten begonnen om 14u maar door de Leuvense Havenfeesten was het enthousiaste volk al vroeger te vinden aan het sluispark.

De gezinswerking ‘Wijland’ had een kraampje voorzien waar de kinderen toverflessen konden maken. Een groot succes! Vele kinderen maakten hun eigen creatie ervan, flesjes vol met verschillende kleuren en glitters.

Naast het kraampje van de gezinswerking kon je Kim en Mo van de buurtmoestuin in het Kathelijneparkje vinden. Zij hadden potjes, aarde en zaadjes mee om de bezoekers plantjes te laten planten. Daarnaast kon men ook meewandelen met de rondleidingen langs de buurtmoestuin en onze gebouwen in de Valkerijgang.

Niet enkel de gezinswerking en de medewerkers van de buurtmoestuin waren aanwezig, ook ons sociaal artistiek atelier. Zij informeerden en activeerden passanten in verband met hun project ‘vaartvaastparada’. Onder leiding van Moo, werden er ‘Widu gasti’ ridderfiguren getekend en ingekleurd. Daarnaast kon men lapjes haken voor het grote ridderkostuum voor de grote parada die in het najaar zal plaatsvinden.

Dankzij het mooie weer en de enorme volkstoeloop was de opening van het sluispark een groot succes, ook voor de RuimteVaart!