Restaurantvrijwilliger Bruno maakt zijn droom waar. 4 maanden in Peru. Machu Picchu here he comes!

De RuimteVaart is trots op onze keukenpiet Bruno! Hij droomde ervan om in Peru te reizen en de Machu Picchu te ervaren. Welnu. Hij reist op dit moment in Peru. Chapeau! Een verhaal dat we graag delen, zeker in de week van de vrijwilliger.

10 maart 2017, door Jan Vermeir, Cathelijne & Freya

In de week van de vrijwilliger, brengen we graag alvast het verhaal van een van onze trouwe vrijwilligers.

Bruno is al jarenlang actieve restaurantvrijwilliger. Antwerps accent, immer goed gezind, harde werklust en vroege vogel: zo kennen de meeste van onze klanten hem zeker.

Ooit was Bruno harde werker aan boord van schepen waardoor hij maanden van huis was, en veel ervaringen opdeed. Met andere woorden: reizen en onderweg zijn, daar hield hij wel van.

Maar - toegegeven - hij liet zich in een vorig leven ook al eens meetrekken door foute vrienden. Hij kreeg een ongeval waarbij hij zijn onderarm verloor en in coma belandde. Na herstel lukte het werken op schepen niet meer.

Maar zegt Bruno: "Die coma gaf me een tweede kans in het leven. Vanaf dat punt ben ik alles positief beginnen te bekijken. Ik wou positieve dingen bijdragen aan de samenleving. Via een vriend leerde ik de RuimteVaart (toen Leren Ondernemen) kennen en ging ik aan de slag in de kruidenier. Nu draai ik hier al jaren mee."

Vorig jaar nog vertelde hij dat hij (nog steeds) van reizen houdt: "Het liefste wat ik doe is door verre landen trekken met mijn rugzak en mijn tent en andere culturen leren kennen". Een reis naar Machu Picchu in Peru was zijn grote droom. We hingen prompt zijn droom omhoog in de dromenboom op onze koer, in de hoop dat hij dit ooit kon realiseren.

En kijk: hij reist op dit moment rond in Peru. Het is hem (zelf) gelukt zijn droom te verwezenlijken!
Geniet van je reis, Bruno, maar kom behouden terug: de ploeg mist je!