Wint de RuimteVaart met Wijland de Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen?

Wijland, de nieuwe gezinswerking van de RuimteVaart, werd genomineerd voor de Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen 2017. Een mooie erkenning van onze hernieuwde gezinswerking.

8 november 2016, door Freya

In Wijland komen ouders en kinderen samen om nieuwe dingen te ontdekken, samen te spelen, met elkaar te praten en hun onderlinge band te versterken. Bouwen aan de brug tussen kinderen en hun ouders of hun gezin staat centraal. Van daaruit worden bruggen gebouwd naar de andere levensdomeinen.

Samen met ouders en kinderen zoeken we hoe we ouders dichter bij de speelactiviteiten van kinderen kunnen brengen. Kinderen geven aan ontspanning en leuke vrije tijd met het gezin te missen. Op Wijland bieden we ondersteuning om leuke activiteiten voor elk gezin mogelijk te maken.

Zo getuigt een van de kinderen: "Het allerleukste aan het gezinskamp vond ik dat wij met ons eigen gezin samen in een tent mochten slapen. Het was net alsof we op vakantie waren met ons gezin. Ik had dat nog nooit gedaan."

Dit filmpje biedt een blik achter onze Wijland-schermen: https://www.youtube.com/watch?v=OaHfqA0PyvE

De jury van de Cera-prijs erkent de werking omwille van haar intergenerationele en integrale werking. Een uniek aanbod dat niet vaak voorkomt binnen het jeugdwelzijswerk met een focus op wat voor velen vanzelfsprekend lijkt, zoals samen met je ouders op vakantie gaan, maar wat voor vele kinderen geen optie is.

Donderdag wordt de winnaar bekend gemaakt. Wij duimen alvast!