De RuimteVaart is een plek aan de vaart in Leuven waar mensen actief samenwerken aan een wereld zonder armoede en uitsluiting. De organisatie is opgericht in 1996 onder de naam 'Leren Ondernemen'. De gebouwen van de oude drukkerij in de Valkerijgang zijn omgetoverd tot een oase van groen. Je vindt er ruimte en een gezellige bedrijvigheid waarbij iedereen welkom is.

Omdat armoede in essentie terug te brengen is tot een gebrek aan ruimte -fysiek, mentaal, sociaal- wil de RuimteVaart in eerste plaats een plek zijn waar iedereen welkom is. Waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, praten en activiteiten organiseren. Armoede is zoveel meer dan een financieel probleem. Het is een kluwen van sociale uitsluiting waardoor de kloof tussen wie arm is en wie niet almaar groter wordt. Armoede uitbannen komt neer op het wegwerken van die kloof.

Alles begint bij ruimte maken voor iedereen die buiten de maatschappelijke normen valt. Bij de RuimteVaart vinden mensen een plek die hun eigenheid erkent en hun talenten apprecieert. Volwassenen en kinderen ontwikkelen hier een bredere kijk, ervaren solidariteit en een groeiend gevoel van zelfvertrouwen. Van daaruit kunnen dromen en hoop ontstaan.

Bij ons kan je jezelf zijn, nieuwe mensen leren kennen en meedoen met tal van activiteiten. Op deze fijne groene plek vind je ruimte. Ruimte voor jezelf, ruimte voor je kinderen en voor elkaar. Ga mee op ontdekking, vind energie en goesting om de handen uit de mouwen te steken en om mee te bouwen aan deze plek.

Kom gerust eens langs, de ontvangst is hartelijk en de koffie staat klaar.


De RuimteVaart is erkend en gesubsidieerd als Vereniging waar armen het woord nemen, Lokale Diensteneconomie, Preventieve Gezinsondersteuning en energiesnoeiers.

Met de steun van
stad leuven ocmw leuven Federale overheid Vlaanderen Vlaams Brabant

Contacteer ons

Wil je meer weten over onze vereniging? Onze poort in de Valkerijgang staat altijd open. Wandel gerust eens binnen elke werkdag tussen 9u en 17u. Of stel je vraag hieronder via mail. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Alle velden zijn verplicht.

Valkerijgang 26
3000 Leuven

tel: 016 67 90 04
email: hallo.deruimtevaart@gmail.com